Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Ντολμαδάκια

Ντολμαδάκια Με Κιμά






ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ: 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, ½ κιλό αμπελόφυλλα, ½ φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι), 3 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος μαϊντανός, 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 αυγά, το χυμό 2 λεμονιών, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε νερό που σιγοβράζει. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Τοποθετούμε τα ασπράδια, τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο σε μπολ. Ζυμώνουμε καλά. Τυλίγουμε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά γέμιση και τοποθετούμε τους ντολμάδες σε φαρδιά κατσαρόλα, με το κλείσιμο των φύλλων προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, καλύπτουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω.Σιγοβράζουμε για περίπου 1-1 ½ ώρα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ με 1 φλιτζάνι από τον ζωμό του φαγητού για να πάρει το αυγολέμονο τη θερμοκρασία του φαγητού, περιχύνουμε τους ντολμάδες, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου