Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΣΙ ή ΣΤΙΠΑ


ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥΡΣΙ ή ΣΤΙΠΑ




Μικρό, στρογγυλό μελιτζανάκι σε πλήρη ωρίμανση



 Υλικά: 2 κιλά μελιτζάνες μέτριες, λάχανο, 2 ματσάκια σέλινο, 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, 10 κόκκινες γλυκές πιπεριές, 3 κεφάλια σκόρδο, 1 μπουκάλι ξίδι, 2 χούφτες αλάτι. Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις μελιτζάνες) σε πολύ ψιλά κομμάτια. Τα τρίβουμε όλα μαζί με το αλάτι και ρίχνουμε το ξίδι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με μια χούφτα αλάτι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού τις κόψουμε. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και βάζουμε κάποιο βάρος από πάνω για μια νύχτα. Χαράζουμε τις μελιτζάνες μια φορά και βάζουμε το γέμισμα στην μελιτζάνα. Μετά τις δένουμε με ένα κλωνάρι σέλινο. Αραδιάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε μέσα. Σε τρεις μέρες είναι έτοιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου