Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ 



 Υλικά 12 γαρίδες 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μαραθόριζα 1/4 φλ. τσαγιού ούζο 1 πρέζα ζάχαρη 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε το σώμα από τις..... γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί. μερίδες 3 Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου