Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΜΕΣΙ

ΔΕΜΕΣΙ

 Για τη ζύμη 
1 κιλό αλεύρι 
2 ποτήρια χλιαρό νερό 
2 κουταλιές λάδι 
1 κουταλάκι μαγιά 
 6 κουταλιές βούτυρο 
αλάτι 
Για τη γέμιση: 
1 κιλό μαύρα λάχανα 
2 κρεμμύδια 
2 κουταλιές δυόσμο 
2 σκελίδες σκόρδο 
½ ποτήρι λάδι 
αλάτι, 
πιπέρι 

 Βάζετε το λάδι με το κρεμμύδι να ροδίσει. Κόβετε, πλένετε τα λάχανα και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, προσθέτοντας το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο. Τα αφήνετε μέχρι να ψηθούν. Αφαιρείτε 1 ποτήρι αλεύρι σε ένα πιάτο και το υπόλοιπο το ζυμώνετε με τη διαλυμένη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, λίγο-λίγο το νερό. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε σε παχιά φύλλα πιέζοντας με τα δάχτυλα. Αφού γεμίσετε τα δεμέσια με τη γέμιση τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε ή τυρί φέτα ή μυζήθρα ή πατάτες, κρεμμύδι τριμμένο ή μανιτάρια, ότι επιθυμούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου