Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

 Τι θα χρειαστείτε: *3 μεγάλες ώριμες ντομάτες *1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο *1 κουταλιά ρίγανη *2-3 κουταλιές δυόσμο *αλάτι, πιπέρι *αλεύρι που φουσκώνει μόνο του *αραβοσιτέλαιο *150 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά) Ετοιμασία: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις χαράζετε στα πλάγια για να βγάλετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε χοντρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 30-30 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους χωρίς να τις στίψουμε. Ρίξτε τις σε ένα μπολ και βάλτε όλα τα υλικά και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός). Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε χυλό και το ρίχνετε μέσα. Σκεφτείτε ότι κάθε κουταλία θα είναι και ένας ντοματοκεφτές. Προσέξτε να μην βάλετε τις κουταλίες πολύ κολλητά για να μην φουσκώσει ο χυλός. Όταν ροδίσουν (2 λεπτά περίπου) τους γυρνάτε από την άλλη πλευρά. Βγάλτε τους από το λάδι και βάλτε τους σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι. Σερβίρετε σαν λαχταριστό ορεκτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου