Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Υλικά για 6 άτομα 1 κουνέλι, 1 ½ κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιού 4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 180 γρ μπέικον ψιλοκομμένο 1 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές καθαρισμένες 1 φλιτζάνι ζωμός κότας αλάτι, πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση: 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το μισό λάδι και σοτάρεις τις μερίδες του κουνελιού 3΄-4΄. Προσθέτεις το μπέικον και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 -2’ ακόμα. Περιχύνεις το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3΄ 2. Μεταφέρεις το φαγητό σε πήλινο σκεύος και ανάμεσα στις μερίδες του κουνελιού ρίχνεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνεις με το ζωμό και κατόπιν με το υπόλοιπο λάδι. Σιγοψήνεις το φαγητό για 1 ώρα 20΄στους 180-200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει το κουνέλι, να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια και να απορροφήσουν τους ζωμούς του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου