Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Κάνω σπιτικούς κύβους λαχανικών!

Κάνω σπιτικούς κύβους λαχανικών!

Φτιάξε σπιτικούς κύβους λαχανικών!
Κύβοι λαχανικών χωρίς βράσιμο, κατσαρόλες και τηγάνια!
 Με τον τρόπο αυτό δεν χάνονται οι βιταμίνες των λαχανικών που χανονται με τον βρασμό τους! Έυκολη συνταγή, γευστικότατοι κύβοι τους οποίους μπορούμε να διατηρόυμε στην κατάψηξη και να τους χρησιμοποιούμε ανά πάσα στιγμή!

Τι χρειαζόμαστε:
  • πράσα
  • καρότα
  • ξερά κρεμμύδια
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • κολοκυθάκια
  • βασιλικός
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • μαιντανός
  • στραγγιστήρι
  • μεμβράνη
Πώς το κάνουμε:
  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κομμάτια εκτός απο το καρότο και τα κολοκυθάκια που τα τρίβουμε στον τρύφτη.
  2. Τα βαζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε και το πιπέρι, το αλάτι, το βασιλικό και τον μαιντανό και ανακατέβουμε.
  3. Τα μεταφέρουμε στο στραγγιστήρι και τα αφηνουμε να στραγγίξουν για λιγες ώρες (μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά).
  4. Όταν θα είναι έτοιμα κοβουμε τη μεμβράνη σε κομμάτια μέσα στην οποία με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα.
  5. Το κάνουμε τετραγωνάκια και το κλεινουμε.
  6. Τους φυλάσσουμε σε μπολ στη κατάψυξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε λαχανικά της αρεσκείας σας.. Με 1 κολοκύθι, 2 καρότα, 2 ξερά κρεμμύδια, 2 φρέσκα και 1 πράσο  θα βγάλετε γύρω στους 50 κύβους! Χρησιμοποιήστε τους ακόμη και  δύο δύο σε σούπες, σε ζυμαρικά, σε σάλτσες. σε φαγητά φούρνου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου