Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΜΙΚΙΚΙΑ

ΜΙΚΙΚΙΑ 
 







 Υλικά: 
 2 ½ ΠΟΤΉΡΙΑ ΝΕΡΌ ΧΛΙΑΡΌ 
 1 ΚΙΛΌ ΑΛΕΎΡΙ 
 40 – 50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΜΑΓΙΆ 
 1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΤΗΣ ΣΟΎΠΑΣ ΜΈΛΙ 
 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΚΟΦΤΌ ΑΛΆΤΙ

 Εκτέλεση: Διαλύουμε τη μαγιά, το μέλι και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρις ότου ενωθούν καλά, χωρίς να υπάρχουν σβόλοι στη ζύμη. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό (χλιαρό). Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει η ζύμη βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι από τη ζύμη και το πλάθουμε στην παλάμη μας με τον ίδιο τρόπου που πλάθουμε τα γνωστά κεφτεδάκια. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε μία τρύπα στη μέση και καθώς το ταλαντεύουμε στα δάχτυλα μας για να γίνει μεγαλύτερο η το άνοιγμα, το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Με αυτό τον τρόπο τηγανίζουμε όλα τα ΜΙΚΙΚΙΑ και τα σερβίρουμε ζεστά κυρίως με μέλι ή ότι άλλο μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου