Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΧΑΨΟΠΙΛΑΦΟΝ

Χαψοπίλαφον 

ΥΛΙΚΑ για 2-3 άτομα 1 ½ κούπα ρύζι για πιλάφι ή πλιγούρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 γρ. χαψία (γαύρος) αλμυρό 2 ντομάτες τριμμένες 2 σκελίδες σκόρδο, λίγος μαϊντανός Ελαιόλαδο, βούτυρο Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε τα χαψία από τα κόκκαλα, τα ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν. Βράζουμε το ρύζι να γίνει σπυρωτό. 2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα χαψία και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Ρίχνουμε αλάτι αν χρειαστεί. 3. Σερβίρουμε σε πιατέλα το ρύζι, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο κι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα με τα χαψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου