Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΑΜΠΕΛΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ)

Γιαλαντζί Ντολμάς 


Υλικά 
100 κομμάτια (φύλλα) αμπελόφυλλα 
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα 
1 ματσάκι δυόσμο, 
1ματσάκι άνηθο 
2 φλιτζάνια ρύζι 
αλάτι - πιπέρι - 
 1/2 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Μετά τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον άνηθο. Τα τσιγαρίζουμε με το λάδι, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, δυόσμο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε το μίγμα για 2 λεπτά περίπου. Σε κάθε αμπελόφυλλο βάζουμε μια κουταλίτσα από το μίγμα που ετοιμάσαμε και διπλώνουμε τις άκρες του. Σε μια λαδωμένη κατσαρόλα, τοποθετούμε το κάθε ντολμαδάκι που ετοιμάζουμε, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι το τελευταίο, μπορεί να είναι δύο στρώσεις. Τοποθετούμε από πάνω τους ένα πιάτο, για να μην διαλυθούν, τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου