Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Αστακομακαρονάδα 

Συνταγή για δυο άτομα ... 



ΥΛΙΚΑ: 1 αστακός 800 - 1000γρ, 2 ώριμες τομάτες, 1 πιπεριά, 1 ματσάκι μάραθο, 3 κρεμμύδια μέτρια, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 250 - 300γρ μακαρόνια Νο 10. 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το μάραθο, λιώνουμε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβουμε τον αστακό σε 4-6 ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός του. Κατόπιν, βάζουμε το λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα μακαρόνια. Αν κάποιος προτιμά τη σάλτσα πιο κόκκινη μπορεί να ρίξει λίγο πελτέ κι αν προτιμά πιο έντονη γεύση μπορεί να βάλει λευκό κρασί ή κονιάκ έχοντας υπ' όψιν ότι σ' αυτή τη περίπτωση το φαγητό γίνεται βαρύ. Τ' αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσει το τσόφλι του αστακού προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και τ' αφήνουμε να βράσει (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να κρίνουμε ότι έχει δέσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια όπως στο γιουβέτσι και τ' αφήνουμε να βράσουν γύρω στο 10λεπτο. Τα γυρνάμε σε πιατέλα και περιμένουμε 3 λεπτά για να φουσκώσουν τα μακαρόνια. Η αστακομακαρονάδα μας είναι έτοιμη και σημαντική λεπτομέρεια είναι τα μακαρόνια να σερβιριστούν φρεσκοβρασμένα. Για να απολαύσουμε καλύτερα το γεύμα προτείνουμε το τραπέζι να ξεκινήσει με διάφορα θαλασσινά ορεκτικά. Κατόπιν ν' ακολουθήσει η αστακομακαρονάδα συνοδευόμενη από μια σαλάτα φρέσκα ωμά και βραστά λαχανικά εποχής. Συμπληρώστε με λευκό κρασί και καλή παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου