Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά Μπακαλιάρος παστός (μπακάλη) αλεύρι μπαίκιν μπύρα 1/2 μπουκάλι (προαιρετικά) Εκτέλεση Αφήνεις τον μπακαλιάρο έχοντας τον πρώτα κόψει σε φέτες σε νερό που αλλάζεις κάθε 4-5 ώρες όλη τη μέρα για να ξαλμυρίσει. Την επομένη τηγανίζεις τα κομμάτια σε κουρκούτι που ετοιμάζεις αναμειγνύοντας το αλεύρι με το νερό συν λίγο μπαίκιν ή το αλεύρι με τη μπύρα προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι. Συνοδεύεται με σκορδαλιά. Το φαγητό αυτό το τρώνε σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου