Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΤΥΡΟΧΑΒΙΤΖΟ

Τυροχάβιτζο

 ΥΛΙΚΑ για 2-3 άτομα 5 κουταλιές φούρνικο καλαμποκίσιο αλεύρι 1 κουταλιά αγελαδινό βούτυρο ή λάδι 2 ½ φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι 100 γρ. γαϊς τυρί (λευκό ελαφρύ τυρί σε σχήμα ζωναριού) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Αφού ροδίσουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το νερό να ζεσταθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει. 2. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα κομμάτια τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. 3. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου