Ζαμπονοτυρόπιτα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
•
- Μερίδες : 10-12
- Χρόνος προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος ψησίματος : 60m
- Έτοιμο σε : 1:30 h
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- 150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 250γρ. κασέρι τριμμένο
- 200γρ. φέτα
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 αβγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο για το ταψί και την πίτα
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση
Βήμα 1
Σε
μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο καλά, ρίχνετε το
αλεύρι και το ροδίζετε. Μόλις σκουρύνει και σφίξει ρίχνετε μέσα το γάλα.
Ανακατεύετε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την
αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λεπτά να γίνει χλιαρή.
Βήμα 2
Ρίχνετε
τα δύο αβγά και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε
σχεδόν ταυτόχρονα τη φέτα θρυμματισμένη, αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι
και το ζαμπόν. Ανακατεύετε και προσθέτετε αρκετό μοσχοκάρυδο τριμμένο,
όπως και τριμμένο πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση να ξεκουραστεί.
Φτιάχνετε την πίτα
Βήμα 1
Αδειάζετε
ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο στο ταψί σας. Απλώνετε το πρώτο
φύλλο, ρίχνετε λίγο λαδάκι ακόμα και συνεχίζετε την ίδια δουλειά με
τέσσερα φύλλα.
Βήμα 2
Αδειάζετε
τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνετε με ένα πιρούνι. Βάζετε από
πάνω άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα, συγυρίζετε τα φύλλα γύρω
γύρω στο ταψί και τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την πίτα σε
κομμάτια προσπαθώντας να φτάσετε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Βήμα 3
Περιχύνετε
την πίτα με ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ακόμα και την ψήνετε στον
φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω
κάτω.
Βήμα 4
Τη βγάζετε και τη σερβίρετε ζεστή.
ΠΗΓΗ Ηλίας Μαμαλάκης
ΠΗΓΗ http://www.olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου