Τυροκαυτερή Το Γιοφύρι
(Χτυπητή)
Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά :
400 γρ. φέτα
200 γρ. Γίδινο τυρί Τζουμέρκα
1 μεγαλούτσικη πιπεριά Φλωρίνης
8 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. μπούκοβο
1/2 έως 1 πιπερίτσα καυτερή , ανάλογα με την προτίμησή μας
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι , την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια , το μπούκοβο και την καυτερή πιπερίτσα και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί αλλά όχι να μαυρίσει . Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει . Τότε βάζουμε τη φέτα και το Γίδινο τυρί Τζουμέρκα στο μπλέντερ και αδειάζουμε εκεί και το περιεγχόμενο του τηγανιού μαζί με το λάδι . Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέρχι να αναδευτούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε μπωλ , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο . Διατηρείται για αρκετές μέρες.
Καλή όρεξη!
Kαι μια σημείωση : Αν θέλουμε την τυροκαυτερή πιο παχιά και σφιχτή , προσθέτουμε επιπλέον φέτα και αφαιρούμε Γίδινο τυρί Τζουμέρκα …προσέχουμε όμως σ’ αυτή την περίπτωση να μη γίνει πολύ αλμυρή , οπότε καλό είναι να βάλουμε τη φέτα σε νερό για λίγη ώρα…
Αν πάλι τη θέλουμε ιδιαιτέρως καυτερή…εννοείται ότι προσθέτουμε κι άλλη καυτερή πιπερίτσα ή λίγο τσίλι καυτερό.
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ
(Χτυπητή)
Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά :
400 γρ. φέτα
200 γρ. Γίδινο τυρί Τζουμέρκα
1 μεγαλούτσικη πιπεριά Φλωρίνης
8 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. μπούκοβο
1/2 έως 1 πιπερίτσα καυτερή , ανάλογα με την προτίμησή μας
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι , την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια , το μπούκοβο και την καυτερή πιπερίτσα και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί αλλά όχι να μαυρίσει . Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει . Τότε βάζουμε τη φέτα και το Γίδινο τυρί Τζουμέρκα στο μπλέντερ και αδειάζουμε εκεί και το περιεγχόμενο του τηγανιού μαζί με το λάδι . Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέρχι να αναδευτούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε μπωλ , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο . Διατηρείται για αρκετές μέρες.
Καλή όρεξη!
Kαι μια σημείωση : Αν θέλουμε την τυροκαυτερή πιο παχιά και σφιχτή , προσθέτουμε επιπλέον φέτα και αφαιρούμε Γίδινο τυρί Τζουμέρκα …προσέχουμε όμως σ’ αυτή την περίπτωση να μη γίνει πολύ αλμυρή , οπότε καλό είναι να βάλουμε τη φέτα σε νερό για λίγη ώρα…
Αν πάλι τη θέλουμε ιδιαιτέρως καυτερή…εννοείται ότι προσθέτουμε κι άλλη καυτερή πιπερίτσα ή λίγο τσίλι καυτερό.
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου