Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Τυροκαυτερή Το Γιοφύρι(Χτυπητή)

Τυροκαυτερή Το Γιοφύρι
(Χτυπητή
 
Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης



Υλικά :

400 γρ. φέτα
200 γρ. Γ
ίδινο τυρί Τζουμέρκα
1 μεγαλούτσικη πιπεριά Φλωρίνης
8 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. μπούκοβο
1/2 έως 1 πιπερίτσα καυτερή , ανάλογα με την προτίμησή μας


 

 


 
 

Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι , την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια , το μπούκοβο και την καυτερή πιπερίτσα και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί αλλά όχι να μαυρίσει . Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει . Τότε βάζουμε τη φέτα και το
Γίδινο τυρί Τζουμέρκα στο μπλέντερ και αδειάζουμε εκεί και το περιεγχόμενο του τηγανιού μαζί με το λάδι . Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέρχι να αναδευτούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε μπωλ , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο . Διατηρείται για αρκετές μέρες.
Καλή όρεξη!
Kαι μια σημείωση : Αν θέλουμε την τυροκαυτερή πιο παχιά και σφιχτή , προσθέτουμε επιπλέον φέτα και αφαιρούμε
Γίδινο τυρί Τζουμέρκα …προσέχουμε όμως σ’ αυτή την περίπτωση να μη γίνει πολύ αλμυρή , οπότε καλό είναι να βάλουμε τη φέτα σε νερό για λίγη ώρα…
Αν πάλι τη θέλουμε ιδιαιτέρως καυτερή…εννοείται ότι προσθέτουμε κι άλλη καυτερή πιπερίτσα ή λίγο τσίλι καυτερό.


ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ 
ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ 
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου