Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Χαλβάς

Χαλβάς


Ο χαλβάς εδώ είναι λίγο διαφορετικός από άλλες περιοχές της Ελλάδος ,για το λόγο ότι προσθέτονται οι σταφίδες και το φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας της Ξάνθης έτσι γίνετε πολύ πιο αρωματικός .





Υλικά:1 φλιτζάνι βούτυρο

2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι

1 φλιτζανάκι σταφίδες μαριναρισμένες σε κονιάκ


Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 κουταλάκι κανέλα


Εκτέλεση


• Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 10 λεπτά.


• Ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τα ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να πάρει ένα απαλό καφετί χρώμα .

• Κατόπιν λίγο-λίγο το βραστό σιρόπι, ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε για ακόμη 5 λεπτά πάνω στη φωτιά .

• Το βάζετε σε μια μεγάλη φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζετε και το πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου