Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Γιουφκάδες με χοιρινό


Γιουφκάδες με χοιρινό


Στην περιοχή της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης οι γυναίκες φτιάχνουν σπιτικές χυλοπίτες που τις ονομάζουν γιουφκαδες (από την λέξη ιφκα που σημαίνει φύλλο )τις παρασκευάζουν με το φρέσκο σιτάρι και τις διατηρούν μέσα σε πάνινους σάκους


ΥΛΙΚΑ


1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 πράσα ( το άσπρο μέρος )

2 ντομάτες σε κομματάκια χωρίς την φλούδα τους

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

2 κουταλιές αλάτι

1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι

1 φλιτζανάκι λάδι

2 ποτήρια νερό

μισό κιλό γιουφκαδες





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


• Κόβετε το κρέας σε μέτρια κομμάτια το πλένετε καλά με κρύο νερό ,το στραγγίζετε.

• Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμύδι, ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε, κατόπιν το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του .

• Προσθέτετε την ντομάτα το αλάτι το κόκκινο πιπέρι το νερό και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1/1/2 ώρα.

• Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα,ρίχνετε τους γιουφκαδες να βράσουν για περίπου μισή ώρα ,δεν θέλει πολύ ανακάτεμα αυτό το φαγητό λίγο πριν το σβήσετε πασπαλίζετε με την ρίγανη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου