Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΚΑΝΤΑΙΦΙ


ΚΑΝΤΑΙΦΙ


Ένα εύκολο αλλά εξίσου νόστιμο κανταΐφι σαν πίτα με άρωμα ανατολής που συνηθίζετε στη περιοχή της ,Θράκης που όταν ανοίξετε καλά τα φύλλα του κανταϊφιού θα έχετε μέγιστη απόδοση στη γεύση .





Υλικά


1 πακέτο φύλλα κανταΐφι


2 φλιτζάνια αγελαδινό φρέσκο βούτυρο


400 γρμ τριμμένη καρυδόψιχα


2 κουταλάκια κανέλα


½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη


για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη


3 φλιτζάνια νερό


1 φέτα λεμονιού


Εκτέλεση


Λιώνετε και βράζετε το βούτυρο το ξαφρίζετε .
Στρώνετε σε ένα ταψί το μισό φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε με το μισό βούτυρο.
Ανακατεύεται τα καρύδια με τη κανέλα και τη φρυγανιά και τα ρίχνεται πάνω στα φύλλα προσθέτετε το υπόλοιπο φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε με το βούτυρο.
Το κόβετε τετράγωνα και το ψήνετε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά .
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού για 10 λεπτά .
Μόλις κρυώσει το κανταΐφι ρίχνετε το σιρόπι ζεστό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου