Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πλοφ: Πιλάφι από το Ουζμπεκιστάν


Πλοφ: Πιλάφι από το Ουζμπεκιστάν




plof_877115088.jpg
Το πλοφ είναι πιλάφι που έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, συνηθίζουν όμως να το μαγειρεύουν οι Πόντιοι που έζησαν στην Ρωσία.
Υλικά:
1 κιλό προβατίνα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή αρνί αλλά η προβατίνα δίνει πιο ιδιαίτερη γεύση)

1/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα

5 μεγάλα καρότα τριμμένα στο πολύ χοντρό του τρίφτη

2 1/2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο

4 φλιτζάνια βραστό νερό

1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κάρυ

1 κουταλάκι ατζίκα (προαιρετικά)*
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση καυτερό

2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα με τη φλούδα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε κύβους μεγέθους 3 εκατοστών. Βάζουμε και κομμάτια κρέατος με το κόκκαλο για περισσότερη γεύση.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε πολύ καλά το κρέας (να ροδίσει πολύ). Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια να ροδίσουν κι αυτά και προσθέτουμε τα καρότα και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το νερό και τα δύο κεφάλια σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να χαμηλή φωτιά να ψηθεί προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
*Ατζίκα είναι πολτός από κόκκινες πιπεριές που βρίσκεται στα καταστήματα με Ποντιακά προϊόντα.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου