Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 
Φωτογραφία: ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΑΜΕ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!
Εύκολη, φτηνή και γρήγορη. Μα πάνω από όλα πεντανόστιμη. Το κόστος όχι πάνω από 15,00 ευρώ.
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα: 
2 Πεσκανδρίτσες ( 1 kg περίπου) - 4 μεγάλες πατάτες - 2 καρότα - 1 κρεμμύδι - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 πράσσο - πιπέρι σε κόκκους - 2 στύμωνες κρόκο Κοζάνης - 1 σφηνάκι ούζο - 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι - 2 φλούδες λεμονιού - χυμό από 2 λεμόνια - αλάτι και 15 λεπτά από το χρόνο μας!
Εκτέλεση: Πλένουμε τα ψάρια και αφού στραγγίξουν τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσσο, τα κόβουμε σε μέτρια κομάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι που έχει κάψει και τα φέρνουμε δύο βόλτες  ίσα-ίσα να λαδώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, προσθέτουμε τον κρόκο,  έξι κόκκους πιπέρι και τις φλούδες λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου οι πατάτες να τσιμπιούνται, αυτή είναι η στιγμή που θα βάλουμε τα ψάρια να ξαπλώσουν πάνω στις πατάτες προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε με ανοικτό καπάκι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.  
α' τρόπος: λιώνουμε τα λαχανικά με ράβδο ή  multi  και τα προσθέτουμε στο ζωμό κάνοντας έτσι μια σούπα βελουτέ  ή 
β' τρόπος: αφήνουμε τα λαχανικά ως έχουν και σερβίρουμε με το ζωμό.
Όσο για το ψάρι, σερβίρουμε σε πιατέλα αφού  το περιχύσουμε με λαδολέμονο και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας.




 ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!
Εύκολη, φτηνή και γρήγορη. Μα πάνω από όλα πεντανόστιμη. Το κόστος όχι πάνω από 15,00 ευρώ.
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα:
2 Πεσκανδρίτσες ( 1 kg περίπου) - 4 μεγάλες πατάτες - 2 καρότα - 1 κρεμμύδι - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 πράσσο - πιπέρι σε κόκκους - 2 στύμωνες κρόκο Κοζάνης - 1 σφηνάκι ούζο - 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι - 2 φλούδες λεμονιού - χυμό από 2 λεμόνια - αλάτι και 15 λεπτά από το χρόνο μας!
Εκτέλεση: Πλένουμε τα ψάρια και αφού στραγγίξουν τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσσο, τα κόβουμε σε μέτρια κομάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι που έχει κάψει και τα φέρνουμε δύο βόλτες ίσα-ίσα να λαδώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, προσθέτουμε τον κρόκο, έξι κόκκους πιπέρι και τις φλούδες λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου οι πατάτες να τσιμπιούνται, αυτή είναι η στιγμή που θα βάλουμε τα ψάρια να ξαπλώσουν πάνω στις πατάτες προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε με ανοικτό καπάκι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.
α' τρόπος: λιώνουμε τα λαχανικά με ράβδο ή multi και τα προσθέτουμε στο ζωμό κάνοντας έτσι μια σούπα βελουτέ ή
β' τρόπος: αφήνουμε τα λαχανικά ως έχουν και σερβίρουμε με το ζωμό.
Όσο για το ψάρι, σερβίρουμε σε πιατέλα αφού το περιχύσουμε με λαδολέμονο και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


ΠΗΓΗ  Μαγειρική στο λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου