Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Τας κεμπάπ


Τας κεμπάπ





tas_kempap_740363205.jpg
Το Τας κεμπάπ είναι μια συνταγή που μας έρχεται από την Πόλη. Νόστιμη και μοσχομυρωδάτη με τα μπαχαρικά που τόσο καλά ξέρουν να χρησιμοποιούν στην πολίτικη κουζίνα.
Υλικά:
1 1/2 κιλό κρέας αρνί ή μοσχάρι
5-6 κρεμμύδια ξερά
2-3 κουταλιές μαργαρίνη
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίτο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες και χυμός ντομάτας
 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. κανέλα
5-6 μπαχάρια
Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκατοστών.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τη μαργαρίνη και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα.

Συμπληρώνουμε με νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Το τας κεμπάμ συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου