Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Καλαμαράκια γεμιστά


Καλαμαράκια γεμιστά





Kalamarakia_gemista_563629674.jpg
Τα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για την Σαρακοστή και όχι μόνο. 
Υλικά:

10 καλαμαράκια μεγάλα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

8 κ.γ. ρύζι Καρολίνα

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 καρότο τριμμένο
ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά τα καλαμαράκια, κόβουμε τα ποδαράκια τους σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το ρύζι και όλα τα υλικά, μαζί με τα κομμένα ποδαράκια των καλαμαριών και τα ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Αφήνουμε ένα μικρό κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λίγο νερό πριν το σβήσουμε γιατί το ρύζι το πίνει.
Το φαγητό μπορείτε αν θέλετε να το ψήσετε στο φούρνο στους 180°.
Καλή σας όρεξη!


πηγη  Pontos-News.Gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου