Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Πικάντικα ρεβύθια


Πικάντικα ρεβύθια



revithia_337720521_556815956.jpg

Τα πικάντικα ρεβύθια είναι μια συνταγή ξεχωριστή και δίνει μια διαφορετική γευστική νότα στα ρεβύθια.
Υλικά:
500 γρ ρεβύθια
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
άνηθος ψιλοκομμένος
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
τοματοχυμός
αλάτι
από 1 πρέζα κάρυ, ρίγανη, εστραγκόν
πιπέρι κόκκινο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα αποφλοιωμένα ρεβύθια στο νερό για 8 ώρες. Τα βράζετε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο. Κόκκινο πιπέρι βάζετε τόσο, ώστε να γίνουν όσο καυτερά θέλετε.
Αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτετε, τα ρεβύθια και τον άνηθο. Αφήνετε το φαγητό για 10' περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου