Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ



Φωτογραφία: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ .... ΧΟΙΡΟΣ

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μεγάλους κύβους - 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι - ξύσμα από ένα πορτοκάλι -1 σφηνάκι ουίσκυ (αν σας αφήσει ο άνδρας σας, από το 12άρι) - αλάτι, πιπέρι κατά βούληση - 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι.
Εκτέλεση: πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το λάδι και τοποθετούμε το κρέας, το αφήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει μόνο του και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με το ουίσκυ, περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλατοπίπερο.Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Τηγανίζουμε πατάτες σε ροδέλες, ψήνουμε πιτούλες από σουβλάκια, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και ξαπλώνουμε πάνω το κρέας με τη σαλτσούλα του. Σαλατούλα, ότι σας κάνει κέφι. Το κρασί επιβάλεται!


Υλικά: 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μεγάλους κύβους - 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι - ξύσμα από ένα πορτοκάλι -1 σφηνάκι ουίσκυ (αν σας αφήσει ο άνδρας σας, από το 12άρι) - αλάτι, πιπέρι κατά βούληση - 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι.
Εκτέλεση: πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το λάδι και τοποθετούμε το κρέας, το αφήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει μόνο του και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με το ουίσκυ, περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλατοπίπερο.Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Τηγανίζουμε πατάτες σε ροδέλες, ψήνουμε πιτούλες από σουβλάκια, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και ξαπλώνουμε πάνω το κρέας με τη σαλτσούλα του. Σαλατούλα, ότι σας κάνει κέφι. Το κρασί επιβάλεται


ΠΗΓΗ  Μαγειρική στο λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου