Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Χασχάσα με πλουγούρ μια εύκολη ποντιακή συνταγή


Χασχάσα με πλουγούρ μια εύκολη ποντιακή συνταγή




paparounes_854319555.jpg
Χασχάσα είναι η παπαρούνα. Αυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε παπαρούνες στους αγρούς και να τις κάνετε ωραιότατη ποντιακή σαλάτα με πλουγούρ.
Υλικά:
Πράσινα φύλλα παπαρούνας
Μια χούφτα πλιγούρι
αλάτι λάδι
Εκτέλεση:Κόβουμε τα πράσινα φύλλα της παπαρούνας, που βρίσκονται κοντά στη ρίζα του φυτού. Τα πλένουμε και τα βράζουμε σε λίγο νερό.
Τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πλιγούρι βρασμένο ή απλά μουσκεμένο (για 30' σε χλιαρό νερό).
Ρίχνουμε αλάτι και λάδι και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου