Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο: 15 νόστιμοι τρόποι για να το απολαύσετε


Κοτόπουλο: 15 νόστιμοι τρόποι για να το απολαύσετε



Κοτόπουλο: 15 νόστιμοι τρόποι για να το απολαύσετε


Αν βαρεθήκατε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο φούρνο, σας προτείνουμε 15 εναλλακτικούς, αλλά πολύ γευστικούς τρόπους, για να φτιάξετε το φιλέτο σας, όπως στο Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ιταλία και άλλες χώρες του κόσμου.


Σαλάτα με κοτόπουλο



Το pesto, όπου χρησιμοποιηθεί, προσθέτει έντονη γεύση, μεστή και γεμάτη. Σε συνδυασμό μάλιστα, με το κοτόπουλο, προσφέρει ένταση στο κρέας και μαζί φτιάχνουν μια υπέροχη σαλάτα. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο βραστό κοτόπουλο με μια κουταλιά pesto (μην παραβάλετε pesto γιατί θα γίνει πολύ αλμυρό), χυμό λεμόνι, αγγούρι και ντοματίνια και σερβίρετέ το αν θέλετε σκέτο ή ανάμεσα σε δύο φέτες του tost.



Κοτόπουλο Mexicali


Ένας απλός κι εύκολος τρόπος εμπνευσμένος από το Μεξικό, για να φτιάξετε το κοτόπουλό σας με μπαχαρικά. Εκτός από το φιλέτο κοτόπουλο, θα χρειαστείτε μουστάρδα, χυμό ντομάτας, χυμό lime, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές τσίλι.



Κοτόπουλο Hoisin με noodles








Αυτό το ασιατικό πιάτο είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Περιλαμβάνει noodles, λαχανικά και λίγο τσίλι. Για να το ετοιμάσετε θα πρέπει να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και σάλτσα θαλασσινών, λίγο τσίλι, φιστίκια και λίγη μουστάρδα μαζί με ψιλοκομμένα λαχανικά. Όταν ετοιμαστεί, σερβίρετε πάνω σε μία στρώση noodles.



Κοτόπουλο με μαύρα φασόλια και τυρί


Πρόκειται για την ιδανική συνταγή που προτιμούν οι Μεξικανοί για το πρωινό τους. Κρεμμύδι, σκόρδο, μαύρα φασόλια, κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, χυμός ντομάτας και κίτρινο τυρί αναμιγνύονται, λιώνουν ιδανικά και σερβίρονται πάνω σε tortillas, κάνοντάς μας να μην θέλουμε να αφήσουμε ούτε μπουκιά στο πιάτο.



Κοτόπουλο με σαφράν


Το γιαούρτι ταιριάζει υπέροχα στο φιλέτο κοτόπουλο και του δίνει μια εξαιρετική κρεμώδη κρούστα, ενώ το σαφράν εκτός από το κιτρινωπό χρώμα, προσθέτει νοστιμιά και διακριτικό άρωμα. Αλείψτε το φιλέτο σας με πλήρες γιαούρτι ανακατεμένο με σαφράν και σκόρδο και ψήστε το στο φούρνο. Μπορείτε να το συνδυάσετε όμορφα και με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν.



Κοτόπουλο με παρμεζάνα








Είναι μια πανεύκολη και γρήγορη ιταλική συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε μισή ώρα και να αποτελέσει το κύριο γεύμα στο καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι. Θα χρειαστείτε στήθος κοτόπουλο, το οποίο αφού βουτήξετε σε αυγό, θα πανάρετε σε ένα μίγμα με παρμεζάνα και γαλέτα (ή χοντροτριμμένο μπαγιάτικο ψωμί αν έχετε). Θα το ψήσετε στον φούρνο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με βραστά λαχανικά ή με spicy κόκκινη σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα από πάνω.



Εύκολα και νόστιμα ρολάκια κοτόπουλο


Ένα σοφιστικέ πιάτο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα με 4 μόνο συστατικά. Απλώστε το φιλέτο κοτόπουλο, τοποθετήστε στη μέση μίγμα από κρεμώδες τυρί και λίγο χυμό ντομάτας, τυλίξτε σε ρολό και πανάρετε σε γαλέτα.



Ταϊλανδέζικα wraps κοτόπουλου


Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη συνταγή, νόστιμη και ελαφριά. Γεμίστε πίτες tortillas με ψητό κοτόπουλο, αγγούρι, φρέσκο κόλιαντρο και λίγη σάλτσα σόγιας μαζί με ντομάτα. Τυλίξτε σε φακελάκια ή ρολάκια κι έτοιμα για κατανάλωση…



Πέννες με κοτόπουλο και λεμόνι








Ένα υγιεινό πιάτο, πολύ ελαφρύ και νόστιμο, προσφέρει μια εκπληκτική όξινη γεύση στο γεύμα σας. Ανακατέψτε τα μακαρόνια σας με ψητό κοτόπουλο, βραστό μπρόκολο, ελαιόλαδο, σκόρδο, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Τρίψτε λίγη παρμεζάνα από πάνω και θα έχετε ένα ιδανικό πιάτο για το μεσημεριανό σας στη δουλειά ή το σπίτι.



Κοτόπουλο με noodles και φιστικοβούτυρο


Ασιατικές γεύσεις και αρώματα θα γεμίσουν την κουζίνα και το τραπέζι σας, με αυτό το πιάτο που θυμίζει πολύ τα πιάτα από τα ασιατικά ντελιβεράδικα. Ανακατέψτε λαζάνια με κοτόπουλο, κόκκινο πιπέρι, σκόρδο, λίγο ginger, λίγο φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα, σάλτσα σόγιας, λίγο τσίλι και ψιλοοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για περισσότερη γεύση.



Burger με κοτόπουλο


Μια έξυπνη και απλή πρόταση για να φτιάξετε το κοτόπουλό σας είναι να φτιάξετε μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου, με νόστιμα μπαχαρικά, σκόρδο, μουστάρδα και κρεμμυδάκι φρέσκο και να τα σερβίρετε μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια, φτιάνοντας ένα νόστιμο, χορταστικό και πολύ πιο υγιεινό burger με λαχανικά και κέτσαπ.



Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια








Μια συνταγή που «κρατάει» από την πανέμορφη Γαλλία, προτείνει κρέπες γεμισμένες με ψητό κοτόπουλο, μαγειρεμένο στο τηγάνι με μανιτάρια, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, θυμάρι και λίγη κρέμα γάλακτος. Γεμίστε με το μίγμα του κοτόπουλου κρέπες που θα φτιάξετε μόνοι σας ή θα πάρετε μίγμα έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.



Κοτόπουλο με τσίλι και όσπρια


Στην Ελλάδα λατρεύουμε τα φασόλια αλλά και τα ρεβίθια. Γιατί λοιπόν, να μην τα συνδυάσουμε με το κοτόπουλο, φτιάχνοντας ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες και φυτικές ίνες; Βράστε τα φασόλια και τα ρεβίθια και μαγειρέψτε τα μαζί με το κοτόπουλο και λίγο κύμινο, που δίνει υπέροχο άρωμα στα όσπρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλέσετε ελαφρώς τα όσπρια και να τα ενώσετε μετά με το κοτόπουλο, αν σας αρέσει καλύτερα ή αν έχετε μικρά παιδιά που δεν τρελαίνονται για όσπρια.



Pizza με κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί


Μια εξαιρετική εναλλακτική στο κλασικό κοτόπουλο, είναι μια pizza με ιταλική, λεπτή και τραγανή ζύμη, με κοτόπουλο, καλαμπόκι, τριμμένο κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια και φρέσκα βότανα και μυρωδικά. Αν κάνετε τη ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης, θα έχετε μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή της ιταλικής pizza.



Κοτόπουλο Cacciatore








Το ελαιόλαδο μαζί με το κόκκινο κρασί δίνουν ένα υπέροχο ισπανικό άρωμα και στο πιο απλό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά. Συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης και συνιστούν ένα πλήρες ολοκληρωμένο γεύμα. Για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, στήθος κοτόπουλο, πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, κόκκινο ξηρό κρασί, ντομάτα και βασιλικό.



ΠΗΓΗ  http://www.ofono.gr/radiofono.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου