Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Φωτογραφία: Τετάρτη, παροπαραδοτα η μέρα των οσπριων !
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ?

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΛΟΙΠΟΝ! Και ξεμπερδεύετε...
Υλικά : 500 γρ. Ρεβύθια (εγώ προτιμώ με τη φλούδα τους) - 1 κρεμμύδι ξερό - 1 πράσσο - 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασε - 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο - αλάτι πιπέρι κατα βούληση - 1/2 κουταλακι καρυ αν έχετε.
Εκτέλεση: Βάζετε απο βραδις τα ΡΕΒΥΘΙΑ στο νερό για να μουλιασουν. Το πρωί τα στραγγιζετε τα πλενετε και τα ρίχνετε σε πυρεξ με σκεπασμα. (Εναλλακτικά σε γαστρα  ή σε ταψί που θα σκεπασετε με αλουμινοχαρτο αν δεν έχετε πυρεξ ή γαστρα). Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσσο ψιλοκομμενα, την ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το καρυ. Προσθέτετε νερό ζεστό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά, ανακατευετε να αναμιχθουν, τα σκεπασετε και τα βάζετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 1-1/2 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο. Το μόνο που κοιτάτε ανά διαστήματα είναι να μην σωθεί το νερό.
Ταιριάζουν πολύ με τυρί φέτα και λαχανοσαλατα  με καροτο!
Καλή σας όρεξη!





ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΛΟΙΠΟΝ!
Υλικά : 500 γρ. Ρεβύθια (εγώ προτιμώ με τη φλούδα τους) - 1 κρεμμύδι ξερό - 1 πράσσο - 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασε - 1ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο - αλάτι πιπέρι κατα βούληση - 1/2 κουταλακι καρυ αν έχετε.
Εκτέλεση: Βάζετε απο βραδις τα ΡΕΒΥΘΙΑ στο νερό για να μουλιασουν. Το πρωί τα στραγγιζετε τα πλενετε και τα ρίχνετε σε πυρεξ με σκεπασμα. (Εναλλακτικά σε γαστρα ή σε ταψί που θα σκεπασετε με αλουμινοχαρτο αν δεν έχετε πυρεξ ή γαστρα). Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσσο ψιλοκομμενα, την ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το καρυ. Προσθέτετε νερό ζεστό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά, ανακατευετε να αναμιχθουν, τα σκεπασετε και τα βάζετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1-1/2 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο. Το μόνο που κοιτάτε ανά διαστήματα είναι να μην σωθεί το νερό.
Ταιριάζουν πολύ με τυρί φέτα και λαχανοσαλατα με καροτο!
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ  Μαγειρική στο λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου