Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Αρνάκι με πιπεριές και γιαούρτι


Αρνάκι με πιπεριές και γιαούρτι


arni_giaourti_212895172.jpg
Σε λίγες μέρες έχουμε Τσικνοπέμπτη, γι αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με αρνάκι, πιπεριές και γιαούρτι για να τσικνίσεται διαφορετικά.
Υλικά:
2 κιλά αρνί (κατά προτίμηση χεράκι)
6 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
2 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
500 γρ μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
250 γρ γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας το οποίο έχουμε ζητήσει στον κρεοπώλη να το κόψει για φούρνο. Το τοποθετούμε σε γάστρα (αν δεν έχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ταψί αλλά σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο) προσθέτουμε λίγο λάδι και ανάλογο νερό και ψήνουμε στους 220° για 30'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές κομμένα σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' περίπου.
Παίρνουμε ζωμό από το κρέας και μέσα σε μπολ τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Περιχύνουμε με το μίγμα το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20' περίπου ή μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Φροντίζουμε στη διάρκεια του ψησίματος να βρέχουμε το κρέας με το ζωμό.
Συνοδεύεται με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου