Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Παραδοσιακοί ιταλικοί κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα που «σκοτώνουν»

Παραδοσιακοί ιταλικοί κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα που «σκοτώνουν»


Αφήστε τα σάλια σας να τρέξουν

Υλικά

700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος (ένα μείγμα 2/3 μοσχαρίσιου και 1/3 χοιρινού επίσης θα ήταν καλή επιλογή)
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/3 κούπας ψίχουλα ψωμιού (ή αρκετή ποσότητα για να «δέσει» ο κιμάς)
1-2 κς ψιλοκομμένο σκόρδο
1-2 κγ αλάτι
1 κγ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κούπας γάλα (μπορείτε μέχρι και ½ κούπα)
½ κγ ξερή ρίγανη
¼ ψιλοκομμένος, φρέσκος μαιντανός

Εκτέλεση
 
1. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ και μόλις δέσει το μείγμα, πλάστε με τα χέρια σας μικρούς κεφτέδες.
2. Ρίξτε τους κεφτέδες μέσα σε μια κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει, και μην τους ανακατέψετε για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώστε να μην διαλυθούν.
3. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 20 λεπτά. Αν μετά τα 40 λεπτά η σάλτσα δεν ειναι όσο πηχτή θέλετε, χαμηλώστε στο μίνιμουμ και αφήστε λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να επιτύχετε το πήξιμο που επιθυμείτε.
4. Σερβίρετε με σπαγγέτι και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.


ΠΗΓΗ MASTER-LISTA
ΠΗΓΗ ΤΡΕΛΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου