Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

Εύκολες αλμυρές τηγανίτες για το Κυριακάτικο πρωινό… Και επειδή έχει και πολλά αυγά, είναι ιδανικό για τα παιδάκια που δεν θέλουν να φάνε αυγά!

τηγανίτες αλμυρές

Υλικά
6 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
τυρί φέτα
κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
λίγο αλάτι
1 μεγάλη κουταλιά μπέικιν πάουντερ
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε τυρί φέτα, τριμμένη με το χέρι, όσο θέλουμε και λίγο αλάτι. Εάν θέλουμε μπορούμε να ψιλοκόψουμε και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας, όπως γαλοπούλα, μπέικον κτλ. και να το προσθέσουμε στο μείγμα.
Βάζουμε αλεύρι τόσο ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφιχτό.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι. Μόλις ξανθίνουν τις γυρίζουμε και από την άλλη. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Τις σερβίρουμε ζεστές.
Το μυστικό στο τηγάνισμα τους είναι αφενός να είναι πολύ ζεστό το λάδι και αφετέρου να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι και πέσει η θερμοκρασία του.

Tip#1
Εάν θέλουμε, μόλις βγαίνει κάθε τηγανίτα, την πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.

Tip#2
Εάν βάλουμε μόνο τυρί μέσα (χωρίς αλλαντικό), μπορούμε να την πασπαλίσουμε από πάνω με λίγο μέλι. Ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού είναι πάντα υπέροχος!

Tip#3
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ ατ με όρθιο χερούλι (για να μην καίγεστε) που υπάρχουν στο εμπόριο και να κάνετε τις τηγανίτες σας σε υπέροχα σχέδια καρδιάς, μαργαρίτας ή ότι άλλο βρείτε!

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ http://thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου