Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ

Αλμυρά μεσογειακά μάφινς μέσα σε φωλιές από μπέικον! Η μίξη κολοκυθιού, ελιών και τυριών, σε συνδυασμό με την πικάντικη γεύση του μπέικον δίνει ένα υπέρχο γευστικό αποτέλεσμα. Ιδανικό για να εντυπωσιάσετε στο μπουφέ σας!

 muffins αλμυρά σε φωλιά μπέικον_thessmama

Υλικά  

(για περίπου 16-17 μάφινς)
3 μεγάλα αυγά
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στραγγισμένα
1/2 φλ. ελιές σε ροδέλες
1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
1/3 φλ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε μικρά
1/2 ντομάτα καλά στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (αν θέλετε αντί για ντομάτα βάλτε λιαστή ντομάτα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. γάλα
δυόσμο
άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Φέτες μπέικον (στρογγυλές), όσες και τα μάφινς που θα κάνετε

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε τα ειδικά φορμάκια για μάφινς.

Τοποθετείτε τις φέτες μπέικον μέσα στις θήκες των μάφινς, για να δημιουργήσετε το καλαθάκι.

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γάλα και το λάδι, και τα κτυπάτε για 2 λεπτά.

Ακολούθως, ρίχνετε το μπολ με τα αυγά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεται μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Προσθέτετε, επίσης, τα τυριά, τα κολοκυθάκια, τις ελιές, τη ντομάτα, το δυόσμο και τον άνηθο.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το μοιράζεται στα φορμάκια βάζοντας μερίδα ίση με τα 3/4. Τα ψήνετε για περίπου 25 λεπτά και πριν τα σερβίρετε αφήστε τα να κρυώσουν.

vima2     vima1     vima3

μαφινς αλμυρά σε φωλιά μπέικον_thessmama

ΠΗΓΗ http://thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου