Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΨΩΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

ΨΩΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

 







1 κιλο αλευρι...ο,τι σας αρεσει...
2 φακελακια μαγια
1 κ. γ. ζαχαρη
2 κ. γ. αλατι
4 κ. σ. λαδακι
680 γρ νερο.

Σε ενα μπολ ανακατατευουμε ολα τα υλικα καλά και μετα σκεπαζουμε το μπολ με το καπακι του και το βαζουμε στο ψυγειο απο 12 ωρες και πανω!!

την επομενη μερα, αναβουμε το φουρνο στους 250 βαθμους (στις αντιστασεις..πανω κατω...)
και βαζουμε μεσα μια γαστρα αδειανη με το καπακι της.

μεχρι να καψει ο φουρνος βγαζουμε το μπολ ...αλευρωνουμε τον παγκο μας και παιδευουμε λιγο το ζυμαρι μας..δηλ κανουμε διπλωματα.

σε αυτη τη φαση ..εγω το χωριζω σε 3 μερη .

αφηνουμε πανω στο παγκο με τα διπλωματα προς τα κατω.

αφου καψει ο φουρνος...βγαζουμε με προσοχη την γαστρα , να μην καουμε και ριχνουμε τα ζυμαρια μας...με τα διπλωματα προς τα πανω αυτη τη φορα.

σκεπαζουμε με το καπακι ...και αφηνουμε να ψηθει για 1/2 ωρα ..μετα την μιση ωρα..ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 τεταρτο ακομα.


Μπορειτε να χρησιμοποιησετε οποιονδηποτε συνδυασμο αλευρων

ασπρο με κιτρινο
ολικης με ασπρο
μονο ολικης
μονο κιτρινο
και επισης να προσθεσετε σπορους και να το κανετε πολυσπορο
2 κ,σ λιναρόσπορο
2κ,σ σουσάμι
2κ,σ ηλιόσπορο
2 κ,σ παπαρουνόσπορο


 VIDEO 1

VIDEO 2

 



ΠΗΓΗ  https://www.youtube.com/channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου