ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ … ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ
Το εντυπωσιακό και αγαπημένο πλέον μερεντόψωμο, βήμα – βήμα από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της. Θα τo λατρέψουν τα παιδιά… μικρά και μεγάλα!

Υλικά
550 γρ αλεύρι Αλλατίνη
2 αυγά
60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
180 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
6 κουταλάκια του γλυκού Βιτάμ λιωμένο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
*Περίπου 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος το λιωμένο Βιτάμ. Αρχίζουμε ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μέχρι να τη νιώθουμε μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο της. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα περίπου μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες.


Παίρνουμε μια μια μπαλίτσα την ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου περίπου όσο ένα μεγάλο πιάτο. Βάζουμε το ένα κάτω βάζουμε από πάνω του στο κέντρο μερέντα και την απλώνουμε με το κουτάλι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου