Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ

ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ … ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ

Το εντυπωσιακό και αγαπημένο πλέον μερεντόψωμο, βήμα – βήμα από την Όλγα Πολυδώρου και το Όμορφο Κουζινάκι της. Θα τo λατρέψουν τα παιδιά… μικρά και μεγάλα!

μερεντόψωμο

Υλικά
550 γρ αλεύρι Αλλατίνη
2 αυγά
60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
180 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
6 κουταλάκια του γλυκού Βιτάμ λιωμένο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
*Περίπου 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος το λιωμένο Βιτάμ. Αρχίζουμε ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μέχρι να τη νιώθουμε μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο της. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα περίπου μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες.

μερεντόψωμο_ζύμη_1                    μερεντόψωμο_ζύμη_2

Παίρνουμε μια μια μπαλίτσα την ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου περίπου όσο ένα μεγάλο πιάτο. Βάζουμε το ένα κάτω βάζουμε από πάνω του στο κέντρο μερέντα και την απλώνουμε με το κουτάλι μας.

μερεντόψωμο_1

Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο ζύμης επαναλαμβάνουμε με τη μερέντα, ρίχνουμε και το τρίτο φύλλο μας βάζουμε ξανά μερέντα και το καλύπτουμε με το τελευταίο τέταρτο φύλλο μας.Αρχίζουμε και χαρακώνουμε γύρω γύρω το φύλλο μας όπως δείχνει η φωτογραφία.

 μερεντόψωμο_βήμα_2                 μερεντόψωμο_βήμα_3

Έπειτα αρχίζουμε και στρίβουμε το κάθε κομμάτι μας ένα δεξιόστροφα και το επόμενο αριστερόστροφα.

 μερεντόψωμο_βήμα_4

Βάζουμε το μερεντόψωμο μας πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!

 ΠΗΓΗ http://thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου