Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τώρα το καλοκαίρι οι κολοκυθοκεφτέδες έχουν την τιμητική τους. Και είναι ένα καταπληκτικό μεζεδάκι για το τσίπουρο ή το ουζάκι σας. Δοκιμάστε το τώρα πιο ανάλαφρο, μαγειρεύοντας το στο φούρνο και όχι στο τηγάνι!

κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια τριμμένα

  • 1 – 1 1/2  κούπα τριμμένη φρυγανιά

  • 1-2 κ.σ. αλεύρι, κατά προτίμηση, φαρινάπ (δείτε το μείγμα σας στο τέλος και αν είναι αραιό, προσθέστε κι άλλο)

  • 1 αβγό μεγάλο

  • 300 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη (εάν θέλετε προσθέτετε και λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο)

  • 3 κ.σ. λάδι

  • μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο

  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι σε ένα τρυπητό μαζί με αλάτι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.

  • Στίβουμε το τριμμένο κολοκυθάκι από τα νερά του. Στίβουμε και το ξερό κρεμμύδι, ώστε να μην έχει πολλά υγρά.

  • Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.

  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε το μείγμα, αφού το έχουμε δώσει σχήμα μπιφτεκιού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν. Μπορεί οι κεφτέδες να είναι φουσκωτοί όταν τους βάλουμε στο ταψί, αλλά μόλις ψηθούν, θα απλώσουν.

Συνοδεύονται υπέροχα με τζατζίκι!


Tip #1
: Προκειμένου να δέσει το μείγμα σας, προτιμήστε να βάλετε περισσότερη φρυγανιά, παρά αλεύρι, για να μην έχετε γεύση αλευριού στο στόμα σας, δεδομένου ότι δεν τηγανίζονται, αλλά ψήνονται.

Tip #2: Εάν δεν θέλετε να κάνετε κολοκυθοκεφτέδες, λαδώστε ελαφρά ένα ταψί, ρίξτε λίγο φρυγανιά στον πάτο και απλώστε το μείγμα εκεί. Θα έχετε μια εύκολη και νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Tip #3: Για ακόμα πιο πρωτότυπη εμφάνιση, βάλτε το μείγμα σε φόρμα μάφινς και εντυπωσιάστε με τα μάφινς κολοκυθιού! Είναι μια καλή ιδέα για μπουφέ.

Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ http://thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου