Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ (ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ)

Μια γευστική ιδέα για το μπουφέ σας στο πάρτι, για ένα βράδυ με φίλους και μπυρίτσα ή για παιδικό κολατσιό στο σχολείο…. από την Όλγα Πολυδώρου, και Το Όμορφο Κουζινάκι της!

Brios γεμιστά με τυρί φιλαδέλφεια και μπέϊκον

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. νερό χλιαρό
125 γρ. γάλα χλιαρό
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά

Γέμιση
1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια
450 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια (μπορείτε να βάλετε ότι αλλαντικό σας αρέσει)


Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τη μαγιά τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και 50 γρ. από το αλεύρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Μετά αφού φουσκώσει η ζύμη, ρίχνετε το νερό, το αλάτι, το λάδι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί καλά να έχετε μια ωραία αφράτη ζύμη. Αν δείτε ότι είναι λίγο σκληρή ρίξτε λίγο λάδι στα χέρια σας και συνεχίστε το ζύμωμα (προσοχή όχι άλλο αλεύρι).

Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη την κόβετε σε όσα κομμάτια θέλετε και με ένα πλαστή μικρό τα ανοίγετε σε φύλλο περίπου όσο το πιατάκι του καφέ και αλείφεται πάνω του λίγο από το τυρί και ρίχνετε τέλος μπέικον. Τα κλείνετε σε φακελάκια (ή ότι άλλο σχήμα θέλετε) και τα βάζετε στο ταψί σας, αφού πρώτα έχετε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Τα ψήνετε 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις! Από πάνω αν θέλετε τα αλείφεται με λίγο αυγό ή γάλα και ρίχνετε σουσάμι.

Brios2                     Brios3
Brios4                     Brios5
Brios6                     Brios7

Extra tip:
Αν τα θέλετε σκέτα απλά όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβετε κομμάτια, τα κάνετε μπαλάκια και τα ψήνετε.

Καλή επιτυχία!

 

ΠΗΓΗ  http://thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου