Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Scones Σκοουνς





Scones Σκοουνς

 Η προελευση των scones ειναι απο τη Σκωτια SCONES η λεξη ειναι αβεβαιης προελευσης ισως συμπεριλαμβανομενου του ονοματος της Σκωτιας αλλα σιγουρα ειναι παλια .

Η πρωτη αναφορα sull'oxford inglese λεξικο χρονολογειται απο το 1513 

Scones γρηγορα και πολυ νοστιμα για το πρωινο το καφε το τσαι και το γαλα. ! Τα γεμιζουμε με μαρμελαδα η μερεντα η τυρι κρεμα με αλλαντικα ..μικρα κεκακια στυλ που δεν ειναι ουτε γλυκα ουτε αλμυρα αλλα πολυ νοστιμα . 

 Συστατικα

  220 γρ.αλευρι 

 150ml γαλα 

50 γρ. βουτυρο η μαργαρινη 

50γρ.ζαχαρη 

1 φακελακι μπεικιν παουντερ

 για το αλειμμα ενα αυγο με 2 κ.σ φρεσκο γαλα 

μια πρεζα αλατι 

(αν θελουμε προσθετουμε στο μειγμα σταφιδες) 

 για τη γεμιση

 οτι θελουμε απο μαρμελαδα μερεντα αλλαντικα τυρι κρεμα 


Προετοιμασια 

Σε ενα μπολ προσθετουμε κοσκ.το αλευρι τη ζαχαρη το μπεικιν το αλατι ανακατευουμε .

Προσθετουμε το βουτυρο σε θερμ.δωματιου και το τριβουμε με το αλευρι ριχνουμε και το γαλα ανακατευουμε και ζυμωνουμε .

Φτιαχνουμε μια μπαλα τυλιγουμε με σελοφαν και στο ψυγειο για 10 λεπτα .

 Οταν η ζυμη ειναι ετοιμη με πλαστη ανοιγουμε ενα στρογγυλο παχυ φυλλο 5 εκ.  και με φλιτζανακι του καφε κοβουμε μικρους δισκους  και τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα .

 Σε ενα μπολ χτυπαμε το αυγο με το γαλα και τα αλειφουμε καλα . 

Σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 12 με 14 λεπτα περιπου εως οτου παρουν χρυσαφι χρωμα .

Βγαζουμε τα ψωμακια σκοουνς απο το φουρνο και τα ακουμπαμε σε σχαρα για να κρυωσουν .

 Με μαχαιρι τα ανοιγουμε στη μεση και τοποθετουμε οτι γεμιση θελουμε απο μαρμελαδα μερεντα τυρι κρεμα αλλαντικα κλεινουμε και σερβιρουμε με το πρωινο η τον απογευματινο καφε η τσαι 
















ΠΗΓΗ  http://wwwirida.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου