Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ετλί εκμέκ

 Ετλί εκμέκ

image
Κρεατόπιτα με βαθιές ρίζες, που φτάνουν μέχρι τον Πόντο…
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά γέμισης:
  • 700 γραμμ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γραμμ. Χοιρινό κιμά
  • 4 Κρεμμύδια
  • Λίγο Μαϊντανό
  • Αλάτι και Πιπέρι
Υλικά ζύμης:
  • 2 φλιτζάνι Νερό
  • 800 γραμμ. Αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας Ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκ. Αλάτι

Εκτέλεση
  • Γέμιση: Ανακατεύουμε τους κιμάδες, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Ζύμη: Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική. Σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα τη λεκάνη και φήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, για να μη μαζεύει στο άνοιγμα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε το κάθε ένα, σε κύκλους διαμέτρου 25 εκατ.
  • Απλώνουμε στη μισή πλευρά κάθε φύλλου, 2 κουταλιές από τη γέμιση. Φροντίζουμε, ώστε να έχει ένα λεπτό στρώμα κιμά, για να ψηθεί πιο εύκολα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και πατάμε τις άκρες της ζύμης με το πιρούνι, για να κλείσει καλά.
  • Τηγάνισμα: Ψήνουμε τα πιτάκια σε αντικολλητικό τηγάνι*, με ελάχιστο ελαιόλαδο. Γυρνάμε και ψήνουμε, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι για να μην καούν. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσουν από το λάδι.

Τα τυλίγουμε σε ρολά (όπως τα σουβλάκια)…. σερβίρουμε ζεστά και τρώμε!!!

* Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε σάζι και όχι σε αντικολλητικό τηγάνι.

ΠΗΓΗ  http://www.lelevose.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου