Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ρεβίθια σαλάτα με σπανάκι, κύμινο και σάλτσα γιαουρτιού


Ρεβίθια σαλάτα με σπανάκι, κύμινο και σάλτσα γιαουρτιού


Τα ρεβίθια είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης και μάλιστα τεράστιας βιολογικής αξίας -ανώτερης κι από τους κρέατος. Συνδυασμένο με σπανάκι μπορεί να φτάσει την ενέργειά σας στα ύψη ενώ, με τη συγκεκριμένη συνταγή, έχετε απολαύσει τη γεύση τους στο μάξιμουμ!


Περιγραφή συνταγής

Τα ρεβίθια είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης και μάλιστα τεράστιας βιολογικής αξίας -ανώτερης κι από τους κρέατος. Συνδυασμένο με σπανάκι μπορεί να φτάσει την ενέργειά σας στα ύψη ενώ, με τη συγκεκριμένη συνταγή, έχετε απολαύσει τη γεύση τους στο μάξιμουμ!
Συστατικά συνταγής
2 κούπ. βρασμένα ρεβίθια
1/3 κούπ. κομμένο μαϊντανό
1/2 κούπ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1,5 κουτ. γλυκού κύμινο
Λίγο πιπέρι καγιέν
4 κούπες σπανάκι baby
Για το γιαούρτι
1/3 κούπ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1/2 κουτ. γλυκού μέλι
Οδηγίες συνταγής
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το κίμινο, το πιπέρι καγιέν κι αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα ρεβύθια κι ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα ξύσματα πορτοκαλιού, το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι.
Σερβίρουμε τα ρεβίθια πάνω από τα φύλλα του σπανακιού προσθέτοντας μία κουταλιά από το γιαούρτι στο πιάτο μας.
Από πάνω ή δίπλα εσείς αποφασίζετε για το styling του πιάτου!

ΠΗΓΗ  http://www.melimacedonias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου