Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

 Γλυκα νοστιμα ψωμακια για το πρωινο και το καφε με μαρμελαδα και μερεντα 

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

350γρ. αλευρι και 100 γρ.αλευρι για το ζυμωμα

 60γρ.ζαχαρη 

1 φακελακι μαγια 

 100m.l γαλα

 40 γρ.βουτυρο η μαργαρινη 

2 αυγα 

1 βανιλια 

αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα

 μαρμελαδα - μερεντα

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 

Σε ενα μπολ κοσκ.το αλευρι και προσθετουμε το αλατι τη ζαχαρη τη μαγια το ξυσμα λεμονιου τη βανιλια και ανακατευουμε εχουμε χλιαρο το γαλα και το προσθετουμε στο αλευρι .

Σπαμε τα δυο αυγα και τα ριχνουμε στο αλευρι  μαζι με τη λιωμενη μαργαρινη ανακατευουμε και ζυμωνουμε καλα .

Σκεπαζουμε το μπολ με τη ζυμη  και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο περιπου 1 ωρα εαν ειναι σε ζεστο σημειο .

Οταν φουσκωσει η ζυμη την κοβουμε σε μικρες μπαλιτσες και ανοιγουμε με το πλαστη .

Τοποθετουμε  μικρη κουταλια μαρμελαδα και κλεινουμε τη ζυμη . 

Γεμιζουμε και τις αλλες μπαλιτσες με μερεντα και αλλες με μαρμελαδα τις τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι και στο φουρνο στους 200 βαθμους για 25 με 30 λεπτα στον αερα .

 Οταν τα γλυκα ψωμακια κρυωσουν τα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη 




















ΠΗΓΗ  http://wwwirida.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου