Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Γλυκό Κεράσι


Γλυκό Κεράσι





Με αυτόν τον τρόπο τα κεράσια διατηρούνται τραγανά και δεν υπάρχει φόβος να μας λιώσουν στο βράσιμο!

Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό κεράσια
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια προσεκτικά. Δεν μας πειράζει αν γίνει μεγάλη τρύπα στο κεράσι καθώς θα κλείσει μετά στο δέσιμο του γλυκού.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κεράσια και ζάχαρη. Θα γίνουν περίπου δύο στρώσεις. Αφήνουμε την κατσαρόλα για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 3

Την επόμενη ημέρα, θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και τα κεράσια έχουν βγάλει τα υγρά τους. Για το λόγο αυτόν λοιπόν, δεν θα χρησιμοποιήσουμε νερό. Βάζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει και μετά τα 5' βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με ένα στεγνό κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Βήμα 4

Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έδεσε μπορείτε να κάνετε το εξής: να στάξετε με ένα κουταλάκι μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι σας και να δείτε αν στέκεται. Τότε το σιρόπι μας έχει δέσει!

Βήμα 5

Αφήνουμε λίγο το γλυκό μας να κρυώσει και κατόπιν, το βάζουμε σε μικρά ή μεγάλα βάζα αφού πρώτα τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να είναι τελείως στεγνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου