Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Μηλόπιτα κέικ light

Μηλόπιτα κέικ light




Συστατικά

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι λάδι
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
¼ του ποτηριού καρύδια
¼ του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κ.σ σουσάμι
4 αυγά
Κανέλλα και βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και την βανίλια
Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μείγμα.
Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μια κουταλιά κανέλα.
Προσθέτουμε από πάνω την άλλη δόση της ζύμης και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170-200°C περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου