Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο


Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Μια κλασική χριστουγεννιάτικη συνταγή σας παρουσιάζει σήμερα το pontos-news.gr.
Οικονομική, εύκολη στην παρασκευή της, και 100% ελληνική!
ΥΛΙΚA
  • 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
  • 2 κιλά σέλινο (φύλλα και ρίζες)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα φύλλα από το σέλινο, τα κόβουμε και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Τις ρίζες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (όπως τις κυδωνάτες πατάτες).
  2. Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με κουζινόχαρτο να φύγουν τα πολλά νερά (για να μην τσιτσιρίζει στο τσιγάρισμα).
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και να θωρακιστεί καλά. Προσοχή, δεν το τρυπάμε με πιρούνι!
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα χλιαρό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 60΄ τουλάχιστον.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο  και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 20΄ περίπου.
  6. Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα με το φαγάκι από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα, στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και μετά το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουερ. Παίρνουμε ζεστό ζουμάκι από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο έως τα δύο υγρά να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία.
  7. Αδειάζουμε σιγά-σιγά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού (δεν ανακατεύουμε με κουτάλα).
  8. Αφήνουμε για λίγο να «δράσει» το λεμόνι και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου