Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Γρήγορο cheesecake


Γρήγορο cheesecake




Υλικά

400 γραμμάρια μπισκότα digestive

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

Δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Τρία λεμόνια

Δύο λάιμ

200 γραμμάρια βούτυρο

Ένα σφηνάκι Drambuie

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και τα λάιμ και τα ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε τα μπισκοτα ενώ σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα digestive. Προσθέτουμε το ποτό μας και ανακατεύουμε. Το στρώνουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσει.

Αναμειγνύουμε απαλά με μια κουτάλα το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε δύο ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Ολοκληρώνουμε, ρίχνοντας από πάνω το βύσσινό μας.


Απαιτούμενος χρόνος: 140 λεπτά


ΠΗΓΗ  http://www.sidagi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου