Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Υπέροχη αλευρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια!

Υπέροχη αλευρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια!


alevropita_517383241.jpg

Η αλευρόπιτα είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα που γίνεται χωρίς φύλλο. Η συνταγή είναι παραδοσιακή, όπως ακριβώς την φτιάχνει η κυρία Φρόσω στο Μονοδένδρι.
Υλικά:
3 χούφτες αλεύρι
2 χτυπημένα αυγά
νερό
200 γρ φέτα τριμμένη
3 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε νερό όσο χρειαστεί για να γίνει ένας αραιός χυλός.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το χυλό και κουνάμε το ταψί για να απλωθεί παντού σε μια πολύ λεπτή στρώση. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα και περιχύνουμε με τη μαργαρίνη.
Ψήνουμε στους 170° μέχρι να ροδίσει. Την κόβουμε όταν κρυώσει λίγο.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου