Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Κέικ ζέβρα

Κέικ ζέβρα


Φωτογραφία: Γλυκά όνειρα σε όλους... με ένα κομματάκι κέικ "ζέβρα" από την κ. Έλλη Αρβανιτίδου, που ομολογουμένως είναι απίθανο!!! Η συνταγή εδώ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1367:keik-zebra&Itemid=185



Κέικ ζέβρα

Ένα εντυπωσιακό κέικ για κάθε περίσταση.
Ιδανικό  για παιδικά γενέθλια!!
Υλικά: 
250 γρ   βούτυρο
500 γρ   αλεύρι
400 γρ   ζάχαρη
200 ml   χυμό πορτοκαλιού
5           αβγά
1           βανίλια
1           μπέϊκιν
1 κ.σ.    κακάο
λίγο αλάτι
και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση: 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρόγγυλη φόρμα κέικ, διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με την μπέϊκιν.
Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι. Μετά ρίχνετε ένα ένα τα αβγά, την βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτετε τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
Χωρίζετε έπειτα την ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος ρίχνετε το κακάο και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτεί ομοιόμορφα με την ζύμη.
Με δύο μικρές  κουτάλες, μία για κάθε χρώμα,  αρχίζετε να γεμίζετε τη φόρμα, ρίχνοντας στο κέντρο της, κάθε φορά από μία κουταλιά ζύμης  από το κάθε χρώμα.
Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο το γέμισμα της φόρμας,
μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° βαθμούς 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Για σιγουριά, κάντε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Καρφώστε το  στο κέντρο του γλυκού και αν όταν το βγάλετε το ξυλάκι είναι καθαρό, χωρίς ζύμη πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο!!
Αφήστε το περίπου 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει, χωρίς να υγρανθεί.
Αν θέλετε, το καλύπτετε με ένα λευκό γλάσο ή γλάσο σοκολάτας.

ΠΗΓΗ  http://www.dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου