Ένα ρυζόγαλο αλλιώτικο από τα άλλα!

Ζεστό ή κρύο, με κανέλα, φρούτα ή σιρόπι φρούτων, σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό, κολατσιό ή με τον καφέ.

Υλικά:
½ λίτρο νερό
½ λίτρο γάλα
1 φακελάκι κρέμα βανίλια (σκόνη)
5 κ.σ. ζάχαρη
¾ φλυτζάνι του καφέ (100γρ) ρύζι
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι με το νερό και προσέχετε να είναι λίγο ζουμερό όταν καλοβράσει. Ρίχνετε τα 2/3 του γάλατος στην κατσαρόλα με το ρύζι.
![]() Μόλις ζεματίσει το γάλα, ρίχνετε την ζάχαρη, την βανίλια και το γάλα με την διαλυμένη σκόνη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει για να μην σβολιάσει. Όταν δέσει η κρέμα, κατεβάζετε από την φωτιά. Δεν αφήνετε να βράσει. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπώλ και το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, με κανέλλα ή σιρόπι φρούτων, κομπόστα ή φρέσκα φρούτα. |
Καλή σας όρεξη!!
ΠΗΓΗ http://www.dramania.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου