Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Βάφλες απλές και δίχρωμες! (φωτ.+βίντεο)

Βάφλες απλές και δίχρωμες! (φωτ.+βίντεο)


Βάφλες απλές και δίχρωμες! (φωτ.+βίντεο)



Οι βάφλες, γνωστές πια και στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ απλό και αγαπητό γλυκό, για μικρούς και μεγάλους. Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, είναι (μαζί με τις κρέπες), από πολύ παλιά γνωστές. Το γλυκό για κάθε μέρα θα λέγαμε, που πολλές φορές, αντικαθιστά και το κύριο γεύμα. Είναι απλές στην παρασκευή, αλλά είναι απαραίτητη μία ειδική μηχανή για βάφλες. Θα τη βρείτε εύκολα στο εμπόριο, σε προσιτές  τιμές και σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων (σχήμα βάφλας).
Υλικά: (για περίπου 8 βάφλες)
150 γρ  μαργαρίνη
75 γρ    ζάχαρη
1          πρέζα αλάτι
1          βανίλια
4          μέτρια αβγά
250 γρ  αλεύρι
100 μλ  + 2-3 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας κακάο (για τις δίχρωμες)
4 κουτ. σούπας κακάο (για βάφλες σοκολάτας)
λάδι για τη μηχανή
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, βανίλια, αλάτι και 2-3 κ.σ. γάλα μέχρι να αφρατέψουν. Μετά, προσθέτετε τα αβγά ένα - ένα και στη συνέχεια εναλλάξ, το γάλα με το αλεύρι.
Έτοιμη η ζύμη για απλές βάφλες!
*Για σοκολατένιες βάφλες προσθέτετε στη ζύμη 4 κ.σ. κακάο και 3-4 κ.σ. γάλα.
*Για τις δίχρωμες βάφλες, χωρίστε τη ζύμη στα 2 και στο ένα μέρος προσθέστε το κακάο (2κ.σ.) και λιγάκι γάλα (2-3 κ.σ.)
Για δίχρωμες βάφλες, βάζετε στην ειδική μηχανή για βάφλες, κουταλιές ζύμης και από τα 2 χρώματα δίπλα δίπλα (ακολουθεί video) και ψήνετε μέχρι να ξανθύνουν.
Οι δίχρωμες βάφλες είναι ιδιαίτερα νόστιμες αν τις συνοδεύσετε με Bailyes-σαντιγύ.
Bailyes-σαντιγύ:
Χτυπήστε καλά μία κρέμα γάλακτος 250 μλ περίπου και στο τέλος προσθέστε το πολύ ένα φλυτζανάκι του καφέ Bailyes.
Ιδέες για βάφλες…
Είναι νοστιμότατες, πασπαλισμένες απλά με άχνη ζάχαρη.
Με φρούτα και παγωτό.
Με φρέσκα φρούτα και σαντιγύ.
Ή περασμένες με γλάσο σοκολάτας.
Μπορούν επίσης, να συνοδέψουν θαυμάσια τον απογευματινό σας καφέ!

Η ιστορία της Βάφλας, μέσα από τις μηχανές της.
Στις εικόνες που ακολουθούν (στην Gallery εικόνων) βλέπουμε την ενδιαφέρουσα εξέλιξη της μηχανής για βάφλες στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν πάντα από χυτό σίδερο φτιαγμένες, γι΄αυτό και ονομάζονται στο εξωτερικο, σίδερα για βάφλες (Waffeleisen).
Οι πρώτες μηχανές μπαίναν πάνω στη φωτιά. Αργότερα, πάνω στις σόμπες και μετά στο γκάζι, μέχρι να φτάσουμε στις ηλεκτρικές μηχανές.
Από πάντα είχαν διάφορα σχήματα με σχέδια και εμβλήματα ακόμη ή και την συνταγή πάνω στο καπάκι χαραγμένη, όπως και την ένδειξη για σόμπες και γκάζι.
H παραδοσιακή συνταγή που είναι γραμμένη πάνω στα παλιά σίδερα για βάφλες!!
125 γρ        βούτυρο
4 (5)           αβγά
250 γρ       αλεύρι
γάλα, αλάτι, ζάχαρη και μπέϊκιν.

Δείτε επίσης, Συνταγές για Κρέπες.

Gallery εικόνων


Σχετικό βίντεο



ΠΗΓΗ  
http://www.dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου