Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Ποντιακή ομελέτα. Φούστορον καλοκαιρινό στο φούρνο

Ποντιακή ομελέτα. Φούστορον καλοκαιρινό στο φούρνο


omeleta_518128775.jpg

Το Pontos-News.Gr σας προτείνει φούστορον καλοκαιρινό. Το φούστορον είναι η ποντιακή ομελέτα, η οποία μπορεί να γίνει καλοκαιρινή, χρησιμοποιώντας λαχανικά εποχής. Θα την ψήσουμε στο φούρνο για να γίνει πιο ελαφριά και υγιεινή.
Υλικά:
5 αυγά
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
1 κολοκύθι σε κυβάκια
1 πατάτα μεγάλη χοντροτριμμένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
100 γρ παρχαροτύρι ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας, χοντροτριμμένο
50 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και την πατάτα και τα τοποθετούμε σε ταψί 30 περίπου εκατοστών, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200° να μαραθούν.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί να καλύψει τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 200° για 10'. Σκορπίζουμε από πάνω την ντομάτα και το τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το φούστορον.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές, από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου