Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Ιταλική σαλάτα Caprese


Ιταλική σαλάτα Caprese



Υλικά

4 μεγάλες ντομάτες
4 μεγάλα φρέσκα σύκα
2 μπάλες μοτσαρέλα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
4 φέτες προσούτο κομμένες κατά μήκος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση


Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα. Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε την caprese με τη σος την τελευταία στιγμή.



Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά



Πηγή: www.argiro.gr
           http://www.mamapeinao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου