Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Şaştım aşı (Kayseri)


Şaştım aşı (Kayseri)
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (2013-16)











Για να μαγειρέψουμε şaştım aşı ένα φαγητό του Kayseri, θα χρειαστούμε:
Μισό κιλό φρέσκα κληματόφυλλα
Μισό κιλό κρέας κομμένο σε μπουκιές
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
Μισό ποτήρι βρασμένες φακές
Μισό ποτήρι πλιγούρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια των φύλλων και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας με τα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τα κληματόφυλλα που έχουμε ψιλοκόψει και ζεστό νερό όσο να σκεπαστούν και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για μία περίπου ώρα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και το πλιγούρι. Αν δούμε ότι θέλει παραπάνω νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Αλατίζουμε, βάζουμε και πιπέρι και μπούκοβο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. (Υπόψιν ότι το φαγητό μας θα πρέπει να έχει ζουμάκι).
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι που χωρίσαμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Σερβίρουμε έπειτα από 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου